Mestský úrad v Sabinove zrekonštruovali za viac ako 1,1 milióna eur

11.10.2024 Sabinov

Sabinov 11. októbra (TASR) - Budova Mestského úradu (MsÚ) v Sabinove prešla rozsiahlou rekonštrukciou. V uplynulých dňoch zhotoviteľ odovzdal ukončenú stavbu a mesto si ju prevzalo. Ako informuje radnica na svojej webstránke, cieľom tejto rozsiahlej akcie bolo nielen skrášlenie významnej budovy v pamiatkovej zóne, ale predovšetkým zníženie jej energetickej náročnosti.

Medzi hlavné aktivity projektu patrilo zateplenie fasády, zateplenie stropov v suteréne a nad posledným podlažím, obnova strešného plášťa, výmena okien a dverí, výmena bleskozvodu, úprava elektroinštalácie, doplnenie fotovoltiky a výmena svietidiel, rekonštrukcia a vyregulovanie vykurovania a doplnenie vzduchotechniky.

Ako uvádza radnica, náklady stavby sú financované z nenávratného finančného príspevku z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti a spolufinancovaním z vlastných prostriedkov mesta. Celková rekonštrukcia budovy mestského úradu si vyžiadala investíciu vo výške takmer 1,1 milióna eur. Zhotoviteľom prác je spoločnosť Ibeg z Prešova.

"Tento projekt významne prispeje nielen k zlepšeniu pracovných podmienok zamestnancov mestského úradu, ale aj k spokojnosti všetkých občanov, ktorí využívajú služby tejto inštitúcie," dodáva radnica.
 

Vyberte región

mark